Promovisan "Mali atlas velikog svijeta" Milivoja Jankovića

31.03.2022. 19:53
0
IZVOR: srna.rs

Knjiga Milivoja Jankovića "Mali atlas velikog svijeta" promovisana je večeras u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.

Janković je naveo da su u knjizi predstavljene 193 članice UN i dvije zemlje posmatrači sa osnovnim činjenicama o njima, kao i njihove zastave, kojima su pridodate i zastave Republike Srpske i Svete Gore.

- Kako bih izbjegao samo brojčane pokazatelje, išao sam i na prikaz svijeta kroz fotografije, jer jedna kineska izreka kaže da fotografija govori hiljade riječi, samo je treba znati čitati -, rekao je Janković.

On je napomenuo da knjiga sadrži i foto-album najvećih znamenitosti kontinenata, a kao dodatak i prikaz najznačajnijih prirodnih ljepota u Republici Srpskoj i okruženju, između ostalog Treskavicu, Zelengoru, Staru planinu, Jahorinu, Plitvička jezera i kanjon Nevidio.

Janković, nekadašnji profesor geografije, naveo je da je atlas do sada promovisan na Han Pijesku, odakle je i izdavač knjige Narodna biblioteka "Branko Čučak", te na Sokocu, gdje živi.

Glavni i odgovorni urednik Ozrenka Đurić Radulović istakla je da Narodna biblioteka "Branko Čučak" sarađuje sa svim zavičajnim stvaraocima ove regije.

- Područje Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu obuhvata i našu biblioteku na Han Pijesku, koja se, pored drugih bibliotečkih djelatnosti, bavi i izdavaštvom -, rekla je Radulovićeva.

Prema njenim riječima, objavljivanje ove knjige primjer je da i male sredine mogu da iznjedre dobro djelo.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    2h 8m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    14h 44m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    22h 15m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    21h 33m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    12h 58m
    0