Промовисан "Мали атлас великог свијета" Миливоја Јанковића

31.03.2022. 19:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Књига Миливоја Јанковића "Мали атлас великог свијета" промовисана је вечерас у Матичној библиотеци Источно Сарајево.

Јанковић је навео да су у књизи представљене 193 чланице УН и двије земље посматрачи са основним чињеницама о њима, као и њихове заставе, којима су придодате и заставе Републике Српске и Свете Горе.

- Како бих избјегао само бројчане показатеље, ишао сам и на приказ свијета кроз фотографије, јер једна кинеска изрека каже да фотографија говори хиљаде ријечи, само је треба знати читати -, рекао је Јанковић.

Он је напоменуо да књига садржи и фото-албум највећих знаменитости континената, а као додатак и приказ најзначајнијих природних љепота у Републици Српској и окружењу, између осталог Трескавицу, Зеленгору, Стару планину, Јахорину, Плитвичка језера и кањон Невидио.

Јанковић, некадашњи професор географије, навео је да је атлас до сада промовисан на Хан Пијеску, одакле је и издавач књиге Народна библиотека "Бранко Чучак", те на Сокоцу, гдје живи.

Главни и одговорни уредник Озренка Ђурић Радуловић истакла је да Народна библиотека "Бранко Чучак" сарађује са свим завичајним ствараоцима ове регије.

- Подручје Матичне библиотеке у Источном Сарајеву обухвата и нашу библиотеку на Хан Пијеску, која се, поред других библиотечких дјелатности, бави и издаваштвом -, рекла је Радуловићева.

Према њеним ријечима, објављивање ове књиге примјер је да и мале средине могу да изњедре добро дјело.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 43m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    23h 13m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 27m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 44m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    10h 14m
    0