Proslavljena krsna slava Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama (FOTO)

26.07.2021. 14:26
0
IZVOR: Katera

Hram Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama obilježio svoju krsnu slavu, a ovogodišnji kum slave bio je Slavko Bojanić iz Pala.

Slika

Starješina Hrama sveštenik Nemanja Mandžić rekao je da je svečano obilježavanje krsne slave počelo sinoć, služenjem prazničnog večernjeg bogosluženja sa Petohljebnicom, te dodao da je Krsna slava prilika da se sumiraju svi ostvareni rezultati u protekloj godini dana.

- Nakon Vaskrsa i Božića, današnji praznik je najvažniji za nas sveštenike i vjernike ovoga hrama. Na današnji dan proslavljamo našeg nebeskog zaštitnika i molimo ga za zdravlje nas i naših najmilijih. Danas je, takođe, prilika da se sjetimo šta smo sve uradili u periodu između dvije slave - rekao je Mandžić.

Mandžić je dodao da su radovi na izgradnji hrama u jednoj mjeri stagnirali zbog pandemije virusa korona i nedostatka finansijskih sredstava.

Slika

- Dobili smo određene garancije da će izgradnja biti nastavljena intenzivnije u narednom periodu - istakao je Mandžić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu vjernicima i sveštenstvu Sabornog hrama, ističući da Opština intenzivno učestvuje u izgradnji ovoga hrama, koja bi, prema njegovim riječima, trebalo da bude završena do kraja sljedeće godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    6h 1m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    23h 44m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    18h 1m
    6
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    19h 35m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    3h 30m
    0