Прослављена крсна слава Храма Сабора Светог архангела Гаврила у Палама (ФОТО)

26.07.2021. 14:26
0
ИЗВОР: Катера

Храм Сабора Светог архангела Гаврила у Палама обиљежио своју крсну славу, а овогодишњи кум славе био је Славко Бојанић из Пала.

Слика

Старјешина Храма свештеник Немања Манџић рекао је да је свечано обиљежавање крсне славе почело синоћ, служењем празничног вечерњег богослужења са Петохљебницом, те додао да је Крсна слава прилика да се сумирају сви остварени резултати у протеклој години дана.

- Након Васкрса и Божића, данашњи празник је најважнији за нас свештенике и вјернике овога храма. На данашњи дан прослављамо нашег небеског заштитника и молимо га за здравље нас и наших најмилијих. Данас је, такође, прилика да се сјетимо шта смо све урадили у периоду између двије славе - рекао је Манџић.

Манџић је додао да су радови на изградњи храма у једној мјери стагнирали због пандемије вируса корона и недостатка финансијских средстава.

Слика

- Добили смо одређене гаранције да ће изградња бити настављена интензивније у наредном периоду - истакао је Манџић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је крсну славу вјерницима и свештенству Саборног храма, истичући да Општина интензивно учествује у изградњи овога храма, која би, према његовим ријечима, требало да буде завршена до краја сљедеће године.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 40m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 54m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 54m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 44m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    11h 59m
    0