Protesti u Briselu, 300 uhapšenih

31.01.2021. 18:30
0
IZVOR: B92

Belgijski demonstrati, koji nazivaju restriktivne mjere uvedene zbog pandemije virusa korona "insceniranim", održali su danas protest u centru Brisela.

Lokalni mediji su prenijeli da je policija uhapsila oko 300 ljudi koji su htjeli da se priključe tom neodobrenom skupu.

Briselska policija je na Tviteru pozvala nekoliko puta ljude da se ne okupljaju, a kasnije je rasturila demonstracije, koje su se okončale bez nasilja, javio je AP.

Vlasti su upozorile da bi neredi u Holandiji, koji su izbili prethodnih dana, mogli da se prošire i na susjednu Belgiju.

Belgijske restriktivne mjere uključuju i policijski čas od 21.00, zabranu nevažnih putovanja zemljom koja ima treću stopu smrtnosti na 100.000 stanovnika (1.813, prema podacima worldometers.info) u svijetu. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta" Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta"
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    17h 6m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    22h 39m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    23h 31m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    2h 39m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    23h 36m
    0