Provokacije albanskih navijača ispred Crkve Bogorodice Ljeviške

04.10.2020. 19:04
0
IZVOR: SRNA

Grupa albanskih navijača iz Prizrena okupila se danas ispred Crkve Bogorodice Ljeviške uzvikujući "Kosovo je srce Albanije".

Navijači, koji pripadaju grupi "Arpađetek", objavili su na društvenim mrežama da je to reakcija na jučerašnje okupljanje Srba ispred Bogoslovije i navodno njihovo fotografisanje i uzvikivanje "Kosovo je srce Srbije", prenijeli su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Tokom okupljanja pripadnika albanske navijačke grupe saobraćaj je ulicom, koja prolazi pored Bogorodice Ljeviške, zaustavila kosovska policija i nije dozvolila navijačima da uđu u portu srpske bogomolje.

Kosovska policija uz Crkvu Bogorodice Ljeviške  24 sata dnevno obezbjeđuje i Crkvu Svetog Đorđa i Prizrensku Bogosloviju u naselju Potkaljaja, koje je zakonom zaštićeno područje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 54m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 59m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 42m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 48m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 56m
    0