Zbog prisustva alkohola u organizmu 23 vozača isključena iz saobraćaja

22.02.2021. 12:28
0
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, 20/21. 2. 2021. godine realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kotrolisano 155 učesnika u saobraćaju, izvšršeno 121 alkotestiranje od kojih su 23 sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu, dok je jedan vozač lišen slobode.

Kod najvećeg broja vozača (16) utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je registrovano šest vozača koji su upravljali vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i jedan vozač sa količinom alkohola preko 1,51 g/kg.

Sankcionisana su 23 vozača po drugim osnovama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Iz ove uprave apeluju na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    20h 20m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    15h 3m
    5
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    17h 3m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    23h 21m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    21h 47m
    0