Због присуства алкохола у организму 23 возача искључена из саобраћаја

22.02.2021. 12:28
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, са циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, 20/21. 2. 2021. године реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу алкохолисаности возача.

Током акције укупно је котролисано 155 учесника у саобраћају, извшршено 121 алкотестирање од којих су 23 санкционисана због присуства алкохола у организму, док је један возач лишен слободе.

Код највећег броја возача (16) утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг, док је регистровано шест возача који су управљали возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг и један возач са количином алкохола преко 1,51 г/кг.

Санкционисана су 23 возача по другим основама.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво.

Из ове управе апелују на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
Полиција тражи ко је запалио "туарега" на Палама Полиција тражи ко је запалио "туарега" на Палама
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    18h 43m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    13h 26m
    5
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    23h 58m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    15h 26m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    21h 44m
    0