Putin: Podrška Beogradu po pitanju Kosova i Metohije

15.06.2020. 19:03
0
IZVOR: Srna

Rusija će da podrži Srbiju kada je riječ o Kosovu i Metohiji i jasno je da nijedna odluka ne može da bude donesena bez Savjeta bezbjednosti UN, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Iz Službe predsjednika Srbije za saradnju s medijima saopšteno je da je Putin rekao i da će o tome nasamo razgovarati sa Vučićem sljedeće sedmice u Moskvi, prilikom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Putin je potvrdio da će ponovo posjetiti Srbiju, kako bi prisustvovao centralnoj svečanosti osveštanja Hrama Svetog Save na Vračaru.

U saopštenju se dodaje da je Putin istakao da će Rusija da pomaže interese Srbije i da štiti interese Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

-Putin je izrazio uverenje u pobedu liste koju na predstojećim izborima u Srbiji predvodi Vučić- navodi se u saopštenju.

Vučić i Putin su razgovarali i o regionalnim pitanjima, a najviše vremena posvetili su pitanju Kosova i Metohije, posebno o onome što se u vezi sa tim pitanjem događa na međunarodnoj političkoj sceni.

U saopštenju se dodaje da je Vučić zahvalio Putinu na pozivu da 24. juna prisustvuje Paradi pobjede u Moskvi, da mu je velika čast da učestvuje na proslavi 75 godina od pobjede nad fašizmom, jer se ponosi činjenicom da su srpski i ruski narod u Drugom svjetskom ratu bili na istoj strani.

-Zato nema važnijeg zadatka od čuvanja sećanja na slavnu istoriju i istinu o borbi koja je donela slobodu i mir- rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio Putinu na aktivnoj podršci Rusije državnim i nacionalnim interesima Srbije, na principima međunarodnog prava i pravde.

Vučić je rekao da sa zadovoljstvom očekuje predstojeću posjetu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

On je izrazio uvjerenje da će imati priliku da sa Lavrovom detaljno razgovara o pitanjima srpsko-ruske političke i ekonomske saradnje i o situaciji na Balkanu i aktuelnim kretanjima u svijetu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 27m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 2m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    12h 49m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    15h 3m
    2
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 0m
    0