Putin: U nuklearnom ratu nema pobjednika

01.08.2022. 19:19
0
IZVOR: srna.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i da ga nikada ne treba pokrenuti.

Putin je istakao da Ruska Federacija dosljedno slijedi slovo i duh Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.

On je pozdravio učesnike i goste konferencije Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, te istakao da se Rusija zalaže za istu i nedjeljivu bezbjednost za sve članove svjetske zajednice, prenosi RIA Novosti.

- Kao država članica NPT-a i jedan od njegovih garanta, Rusija dosljedno slijedi slovo i duh Ugovora. Naše obaveze iz bilateralnih sporazuma sa SAD o smanjenju i ograničenju relevantnog naoružanja takođe su u potpunosti ispunjene. Polazimo od činjenice da u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i on nikada ne smije da bude pokrenut i zalažemo se za jednaku i nedjeljivu bezbjednost za sve članove svjetske zajednice - rekao je ruski lider.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 0m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 2m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 0m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 55m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 3m
    1