Radionica o biznis-planovima u poljoprivredi

02.10.2019. 09:20
0
IZVOR: Srna

Radionica o temi "Realizacija biznis-planova i analiza podsektora u poljoprivredi", biće održana danas na Sokocu, u organizaciji Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima.

Viši stručni saradnik za voćarstvo u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Područna jedinica Sokolac Dragan Bejatović rekao je ranije Srni da se očekuje oko 30 učesnika.

Prema njegovim riječima, prisustvovaće predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača, zemljoradničkih zadruga i stručnjaka iz oblasti poljoprivrede iz 12 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije.

Bejatović je naglasio da će na skupu biti predstavljeni biznis-planovi više udruženja, a potom će biti održan radni sastanak o stanju i perspektivi jagodičastog voća na tom području, s akcentom na malinarstvo.

Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Područna jedinica Sokolac, djeluje u 12 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjo-drinske regije.

Radionica će biti održana od 9.30 do 15.30 časova u hotelu "Zlatni bor" na Sokocu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 35m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 30m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 35m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 24m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 33m
    3