Rajić: Za zaključnu ocjenu zbir ukupnih aktivnosti

30.05.2020. 13:43
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Interaktivna nastava u školama Republike Srpske se od 17. marta zbog epidemije virusa korona sprovodi putem javnog televizijskog servisa RTRS-a, kraj školske godine je planiran za 12. jun, dok se nastava za učenike devetih razreda završila juče.

U Osnovnoj školi „Sokolac“ u toku su pripreme za završetak školske godine, nastavnici i učitelji izvode testove putem onlajn platformi, kako bi lakše mogli izvesti zaključne ocjene.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić je istakao da je „nastava na daljinu“ nešto novo za nastavnike i učenike, ali uprkos tome, nastava je sistematski organizovana.

– Rezultati rada tek treba da se vide, što smo postigli ovom nastavom i to ćemo utvrditi u narednim danima kada krene zaključivanje ocjena. Učenici će dobiti jednu sumativnu ocjenu iz kompletnih aktivnosti a tu su i pismene provjere. Veoma je bitno naglasiti da pismene provjere ne podrazumjevaju nikakvo zvanično testiranje, niti završne ispite, nego su to zadaci širokog raspona, od uobičajenih zadataka preko literarnih sastava, eseja, prezentacija, interaktivnog rada, ukratko, sve ono što može biti dokumentovano i što nastavnik može pregledati i ocjeniti. Ocjenjivanje, uslovno rečeno, nije strogo, nego okvirno i predstavlja zbirnu ocjenu ukupnih aktivnosti. Za zaključnu ocjenu će se uzimati zaključna ocjena sa kraja prvog polugodišta, ocjene iz dnevnika tokom odvijanja nastave u drugom polugodištu, kao i ocjena iz aktivnosti odvijanja interaktivne nastave. Ukoliko učenici ne budu zadovoljni konačnom ocjenom, uvijek postoji mogućnost polaganja razrednog ispita – pojasnio je Rajić.

Kada su u pitanju ekskurzije učenika osmih i škole prirode učenika petih razreda, Rajić je rekao da su one od strane zvaničnih institucija odgođene.

– Dobili smo instrukcije da se ekskurzije obave u septembru, ukoliko se stvore uslovi, dok škole u prirodi, nažalost, neće moći biti realizovane, jer djeca završavaju taj i prelaze u viši nivo obrazovanja – izjavio je Rajić.

On je još dodao, da je danas nastavu završio 101 učenik devetog razreda, a da je za đaka generacije izabrana Milica Borovčanin, koja je tokom školovanja postigla izuzetne rezultate i osvojila više nagrada za vannastavne aktivnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 45m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 29m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 34m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 38m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    23h 22m
    0