Рајић: За закључну оцјену збир укупних активности

30.05.2020. 13:43
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Интерактивна настава у школама Републике Српске се од 17. марта због епидемије вируса корона спроводи путем јавног телевизијског сервиса РТРС-а, крај школске године је планиран за 12. јун, док се настава за ученике деветих разреда завршила јуче.

У Основној школи „Соколац“ у току су припреме за завршетак школске године, наставници и учитељи изводе тестове путем онлајн платформи, како би лакше могли извести закључне оцјене.

Вршилац дужности директора Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић је истакао да је „настава на даљину“ нешто ново за наставнике и ученике, али упркос томе, настава је систематски организована.

– Резултати рада тек треба да се виде, што смо постигли овом наставом и то ћемо утврдити у наредним данима када крене закључивање оцјена. Ученици ће добити једну сумативну оцјену из комплетних активности а ту су и писмене провјере. Веома је битно нагласити да писмене провјере не подразумјевају никакво званично тестирање, нити завршне испите, него су то задаци широког распона, од уобичајених задатака преко литерарних састава, есеја, презентација, интерактивног рада, укратко, све оно што може бити документовано и што наставник може прегледати и оцјенити. Оцјењивање, условно речено, није строго, него оквирно и представља збирну оцјену укупних активности. За закључну оцјену ће се узимати закључна оцјена са краја првог полугодишта, оцјене из дневника током одвијања наставе у другом полугодишту, као и оцјена из активности одвијања интерактивне наставе. Уколико ученици не буду задовољни коначном оцјеном, увијек постоји могућност полагања разредног испита – појаснио је Рајић.

Када су у питању екскурзије ученика осмих и школе природе ученика петих разреда, Рајић је рекао да су оне од стране званичних институција одгођене.

– Добили смо инструкције да се екскурзије обаве у септембру, уколико се створе услови, док школе у природи, нажалост, неће моћи бити реализоване, јер дјеца завршавају тај и прелазе у виши ниво образовања – изјавио је Рајић.

Он је још додао, да је данас наставу завршио 101 ученик деветог разреда, а да је за ђака генерације изабрана Милица Боровчанин, која је током школовања постигла изузетне резултате и освојила више награда за ваннаставне активности.

Коментари 0
Повезане вијести
Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 8m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 3m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 11m
    1