Razmjena mladih iz BiH i Italije, prijave do 28. avgusta

23.08.2023. 19:30
0
IZVOR: srna.rs

Na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo danas je objavljen poziv mladima od 19 do 25 godina da učestvuju u projektu razmjene studenata iz Italije i BiH, a prijave su otvorene do ponedjeljka, 28. avgusta.

Riječ je o projektu “Približavanje”, čiji je cilj promovisanje društvene kohezije, te smanjenje predrasuda i diskriminacije.

Cilj ovog projekta je i podsticanje interkulturalnog dijaloga među mladima iz sedam gradova – Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Brčkog, Bosanskog Petrovca i Bijeljine.

Mladi iz Italije će doći u zaštićeno područje Konjuh, a mladi iz BiH će ići u Abruco, navedeno je na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Projekat “Približavanje” sprovodi Populacioni fond UN uz finansijsku podršku Ambasade Italije u BiH i Ministarstva spoljnih poslova Italije u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo.

Biće izabrano 42 mladih, od kojih će 20 posjetiti Zaštićeni pejzaž Konjuh u Kladnju i boraviti tamo tri noći – od 30. avgusta do 2. septembra kako bi učili o interkulturalnom dijalogu zajedno sa grupom italijanskih studenata koji će boraviti na razmjeni u BiH.

Od 9. do 15. oktobra predviđeno je okupljanje odabranog tima mladih istraživača za uzbudljivu avanturu u slikovitom Nacionalnom parku Abruco – skrivenom dragulju Italije, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani od 19 do 25 godina više informacija mogu naći na linku https://lonac.pro/bs/razmjena-studenata-bih-italija na kojem se nalazi i prijavni obrazac.

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 28. avgusta, do 23.00 časa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 52m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 10m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 16m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 14m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 5m
    0