Размјена младих из БиХ и Италије, пријаве до 28. августа

23.08.2023. 19:30
0
ИЗВОР: srna.rs

На сајту Градске управе Источно Сарајево данас је објављен позив младима од 19 до 25 година да учествују у пројекту размјене студената из Италије и БиХ, а пријаве су отворене до понедјељка, 28. августа.

Ријеч је о пројекту “Приближавање”, чији је циљ промовисање друштвене кохезије, те смањење предрасуда и дискриминације.

Циљ овог пројекта је и подстицање интеркултуралног дијалога међу младима из седам градова – Источног Сарајева, Сарајева, Бањалуке, Тузле, Брчког, Босанског Петровца и Бијељине.

Млади из Италије ће доћи у заштићено подручје Коњух, а млади из БиХ ће ићи у Абруцо, наведено је на сајту Градске управе Источно Сарајево.

Пројекат “Приближавање” спроводи Популациони фонд УН уз финансијску подршку Амбасаде Италије у БиХ и Министарства спољних послова Италије у сарадњи са градом Источно Сарајево.

Биће изабрано 42 младих, од којих ће 20 посјетити Заштићени пејзаж Коњух у Кладњу и боравити тамо три ноћи – од 30. августа до 2. септембра како би учили о интеркултуралном дијалогу заједно са групом италијанских студената који ће боравити на размјени у БиХ.

Од 9. до 15. октобра предвиђено је окупљање одабраног тима младих истраживача за узбудљиву авантуру у сликовитом Националном парку Абруцо – скривеном драгуљу Италије, наводи се у саопштењу.

Заинтересовани од 19 до 25 година више информација могу наћи на линку https://lonac.pro/bs/razmjena-studenata-bih-italija на којем се налази и пријавни образац.

Пријаве су отворене до понедјељка, 28. августа, до 23.00 часа.

Коментари 0
Повезане вијести
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    18h 28m
    2
  • Данас Марковдан
    6h 46m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    22h 28m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    3h 4m
    0
  • Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника
    19h 49m
    1