Riješite se glavobolje uz prirodne namirnice

27.08.2023. 20:19
0
IZVOR: glassrpske.com

Ukoliko vas muče glavobolje, pored lijekova, u tome vam može pomoći i hrana. U nastavku pročitajte o kojim namirnicama je riječ.

Banane

Ako osjećate da počinje napad migrene, umjesto prerađene hrane poput slatkiša, bolja je ideja okrenuti se bananama. Njihova tajna je u tome što brzo pružaju obilje energije i sadrže dosta magnezijuma, koji djeluje blagotvorno kod ljudi koje muči glavobolja. Pored toga, čak 74 odsto banane čini voda, pa je ona sjajna i za hidrataciju organizma.

Sjemenke

S obzirom na to da je manjak magnezija jedan od najčešćih nutritivnih izazivača, nadoknada ovog minerala je obavezna, a on se u ogromnoj mjeri može pronaći u čia sjemenkama, sjemenu bundeve i lana.

Biljni čajevi

Uz to što čaj hidrira, ako pažljivo birate biljku možete ublažiti simptome migrene. Recimo, nana je poznata po olakšanju pritiska u predjelu sinusa, što je čest simptom sinusne glavobolje, a čaj od nane pomoći će i kada se inhalira i kada se pije.

Crna čokolada

Ukoliko vas glava boli jer smanjujete ili potpuno izbacujete kafu, jedite više crne čokolade.  Uz to, crna čokolada je bogat izvor magnezija.

Gljive

U pojedinim slučajevima, do glavobolje dolazi kod slabije apsorpcije u crijevima, pri čemu može da pomogne vitamin B2. Njega najviše ima u gljivama, potom u koštunjavom voću i jajima, a on djeluje i kao prevencija glavobolja povezanih s migrenom, prenosi „Ljepota i Zdravlje“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zeleni smuti je idealan proljećni detoks Zeleni smuti je idealan proljećni detoks
Ove začine treba dodavati u sva jela: Čine čuda kod upala Ove začine treba dodavati u sva jela: Čine čuda kod upala
Jod – Moćan mineral protiv upale pluća Jod – Moćan mineral protiv upale pluća
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 19m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 28m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 3m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 16m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 30m
    0