RK „Iskra“ suspendovala Čekića zbog čestitke povodom Dana Republike Srpske

12.01.2023. 13:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba Miloš Čekić suspendovan je odlukom Upravnog odbora Rukometnog kluba "Iskra" Bugojno.

Čelnici kluba sazvali su vanrednu sjednicu nakon burnih reakcija dijela javnosti izazvanih objavom srpskog rukometaša na društvenim mrežama. On je u ponedeljak na svom instagram profilu okačio fotografiju granica Republike Srpske, uz natpis "Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili", što se nije svidjelo i samom klubu iz Bugojna i navijačima i ljudima iz tog mjesta.

Njegova objava naišla je na osude u dijelu javnosti i dovela u pitanje čak i sigurnost samog igrača. Prvi čovjek "Iskre" Ejub Zukić je istakao kako se mladi rukometaš boji za svoju sigurnost jer je dobio prijetnje smrću, te da nije došao na trening u utorak. Zbog svega kroz šta prolazi Miloš Čekić je zatražio i ispisnicu iz Rukometnog kluba "Iskra".

- Održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK "Iskra". Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub a sve zbog objave igrača Miloš Čekić na društvenim mrežama. Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba. Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam. Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je MRK "Iskra Bugojno" je klub sa dugogodišnjom tradicijom, te da su kroz klub prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija.

- MRK "Iskra" okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, 'Vandala' i svih ljudi dobre volje. U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje Kupu BiH - navodi se saopštenju.

U srijedu naveče oglasio se i Rukometni savez Republike Srpske i dao puna podrška Milošu Čekiću.

Autor: Vedran Radenović

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa
Bez incidenata na defileu i koncertu Bez incidenata na defileu i koncertu
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 46m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    20h 10m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    15h 39m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    7h 16m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    6h 57m
    0