Ročište za zločine u Dobrovoljačkoj odgođeno zbog zdravstvenog stanja jednog od optuženih

15.03.2023. 10:52
0
IZVOR: srna.rs

Suđenje Ejupu Ganiću i još devetorici optuženih za zločine nad pripadnicima JNA i civilima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, odgođeno je zbog zdravstvenog stanja jednog od optuženih, rečeno je Srni u ovom sudu.

Ganićev advokat Lejla Čović rekla je ranije Srni da je ročište, koje je bilo zakazano za danas, odgođeno iz nepoznatih razloga.

- Samo su nas obavijestili da je ročište odgođeno, ali nam nisu rekli razloge - navela je Čovićeva.

Za napad na kolonu, ubistva, ranjavanje i zlostavljanje pripadnika JNA i civila optuženi su Ejup Ganić, Zaim Backović, Hasan Efendić, Hamid Bahto, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško, koji su obavljali visoke političke, vojne i policijske dužnosti.

Na ročištu održanom 22. februara svjedok Tužilaštva BiH rekao je da su ga nakon zarobljavanja iz kolone u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u prostorijama FIS-a tukli nogama i puškom u više navrata i da posljedice tog premlaćivanja trpi i danas.

Svjedok, kome je Sudsko vijeće odobrilo da mu se u javnosti ne otkriva identitet, rekao je i da je od stresa za kratko vrijeme osijedio, da i danas često ne može da spava i da mu vraćaju traumatične slike koje je preživio.

Komentari 0
Povezane vijesti
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja
Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 38m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 13m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 12m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 39m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 31m
    0