Рочиште за злочине у Добровољачкој одгођено због здравственог стања једног од оптужених

15.03.2023. 10:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, одгођено је због здравственог стања једног од оптужених, речено је Срни у овом суду.

Ганићев адвокат Лејла Човић рекла је раније Срни да је рочиште, које је било заказано за данас, одгођено из непознатих разлога.

- Само су нас обавијестили да је рочиште одгођено, али нам нису рекли разлоге - навела је Човићева.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, коме је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му враћају трауматичне слике које је преживио.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 51m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 28m
  2
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  18h 16m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  23h 20m
  1
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  18h 0m
  0