Rusi se oglasili povodom glasina o Buvaču i Zvezdi

11.12.2023. 17:38
0
IZVOR: nezavisne.com

Prethodnih nedjelja uveliko se govori o sudbini Baraka Bahara na klupi Crvene zvezde koju bi mogao da napusti već na polusezoni. Kandidat za klupu beogradskog kluba je Željko Buvač, a sada se oglasio njegov klub, Dinamo iz Moskve, povodom glasina.

Nedavno se pojavila i informacija da je Zvezda kontaktirala nekadašnjeg pomoćnika Jirgena Klopa, Željka Buvača, u namjeri da zamijeni izraelskog stručnjaka, a potvrda ove tvrdnje stigla je od člana uprave moskovskog Dinama gdje od februara 2020. godine obavlja funkciju sportskog direktora, Dmitrij Gafin.

- Popričali smo sa Željkom Buvačem oko njegovog mogućeg imenovanja za glavnog trenera u Crvenoj zvezdi. Informacija o tome da je on interesantan Zvezdi, ali i nekim drugim klubovima je tačna. Ali, Željko će ostati kod nas - ne ostavlja dilemu Gafin u izjavi za rusku državnu agenciju "TAS S".

Buvačeva igračka karijera poslije Borca iz Banjaluke (član čuvene generacije iz 1988. godine koja je osvojila Kup Jugoslavije) nije bila na najvišem nivou, ali je trogodišnji period iz Majnca presudno uticao na prijateljstvo, kasnije i saradnju sa Jirgenom Klopom kojem je bio pomoćnik u Majncu, Borusiji Dortmund i Liverpul prije nego što se razišao sa njemačkim stručnjakom 2018. godine.

Iako se nakon toga dovodio u vezu sa pojedinim trenerskim poslovima, Buvač je prihvatio ponudu Dinama iz Moskve gdje je postao sportski direktor početkom 2020. godine gdje je i danas, navode "Sportske".

Komentari 0
Povezane vijesti
"Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka "Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 47m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 43m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 47m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 40m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    9h 37m
    0