Руси се огласили поводом гласина о Бувачу и Звезди

11.12.2023. 17:38
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Претходних недјеља увелико се говори о судбини Барака Бахара на клупи Црвене звезде коју би могао да напусти већ на полусезони. Кандидат за клупу београдског клуба је Жељко Бувач, а сада се огласио његов клуб, Динамо из Москве, поводом гласина.

Недавно се појавила и информација да је Звезда контактирала некадашњег помоћника Јиргена Клопа, Жељка Бувача, у намјери да замијени израелског стручњака, а потврда ове тврдње стигла је од члана управе московског Динама гдје од фебруара 2020. године обавља функцију спортског директора, Дмитриј Гафин.

- Попричали смо са Жељком Бувачем око његовог могућег именовања за главног тренера у Црвеној звезди. Информација о томе да је он интересантан Звезди, али и неким другим клубовима је тачна. Али, Жељко ће остати код нас - не оставља дилему Гафин у изјави за руску државну агенцију "ТАС С".

Бувачева играчка каријера послије Борца из Бањалуке (члан чувене генерације из 1988. године која је освојила Куп Југославије) није била на највишем нивоу, али је трогодишњи период из Мајнца пресудно утицао на пријатељство, касније и сарадњу са Јиргеном Клопом којем је био помоћник у Мајнцу, Борусији Дортмунд и Ливерпул прије него што се разишао са њемачким стручњаком 2018. године.

Иако се након тога доводио у везу са појединим тренерским пословима, Бувач је прихватио понуду Динама из Москве гдје је постао спортски директор почетком 2020. године гдје је и данас, наводе "Спортске".

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    12h 35m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    14h 22m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    10h 2m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    13h 22m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    2h 31m
    0