Ruska delegacija iz Kolomna sutra u posjeti Univerzitetu

26.02.2020. 16:31
0
IZVOR: Srna

Univerzitet u Istočnom Sarajevu sutra će posjetiti delegacija ruskog grada Kolomna i tom prilikom biće potpisan sporazum o saradnji sa Državnim socijalno-humanitarnim univerzitetom, koji na 10 fakulteta obrazuje više od 4.000 studenata.

Međuuniverzitetski sporazum podrazumijeva razmjenu studenata, mobilnost akademskog osoblja, zajednički istraživački rad i razmjenu iskustava kada je riječ o visokom obrazovanju, najavljeno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na čelu sa rektorom Milanom Kulićem, gostima će predstaviti strukturu i rad ove visokoškolske ustanove, te će zajedno sa dekanima Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta obići laboratorije Univerziteta.

Sastanak sa delegacijom grada Kolomna, koju će predvoditi pomoćnik rektora za međunarodnu saradnju za visoko obrazovanje Moskovske oblasti Državnog socijalno-humanitarnog univerziteta Jeršov Maksim, biće održan u Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 16.00 časova.

Snimanje kadrova planirano je u 16.15 časova, a izjave za medije predviđene su nakon sastanka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    23h 45m
    0
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    5h 53m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    4h 51m
    0
  • U Istočnom Sarajevu sve spremeno za glasanje u nedjelju
    23h 38m
    5
  • Božović: Nastavljamo dalje, u novom ritmu, da završimo što smo počeli
    22h 56m
    1