Ruski patrijarh: Svaka želja da se uništi Rusija značiće kraj svijeta

19.01.2023. 14:54
0
IZVOR: in4s.net

Želja zapadnih zemalja da pobijede Rusiju danas dobija veoma opasne forme, ali svaki pokušaj da se ta želja realizuje značiće kraj svijeta, rekao je ruski patrijarh Kiril.

- Danas se pojavljuju velike prijetnje svijetu, našoj zemlji, pa i čitavom čovječanstvu…. Želja da se pobijedi Rusija danas je dobila veoma opasnu forme. Molimo se Gospodu da urazumi usijane glave i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj svijeta - rekao je patrijarh poslije bogojavljenske liturgije.

On je dodao da Rusija posjeduje moćno oružje i da u njoj žive veoma jaki ljudi koji su uvijek bili motivisani za pobjedu.

Prema njegovim riječima, danas se kod nekih usijanih glava rodila ideja da se Rusija u sadašnjim okolnostima može pobijediti ili preformatirati, odnosno da joj se mogu nametnuti neke „nove vrijednosti koje se čak tako ne mogu ni nazvati“.

- Sada je teško vrijeme, ali vjerujemo da Gospod neće ostaviti rusku zemlju… da će Rusija imati snage da, ako bude potrebno, zaštiti sebe i svoj narod. Ne daj Bože da dođe do nekog razjašnjavanja situacije. Neka ih Gospod sve primiri, smiri i pomogne svima da rade na tome da svijet postane bolji - zaključio je patrijarh.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 12m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 43m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 26m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 18m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 33m
    0