Ruski studenti u posjeti dopisništvu agencije SRNA u Istočnom Sarajevu

23.04.2024. 21:09
0
IZVOR: srna.rs

Četvoro studenata Državnog univerziteta "Lobačevski" iz Nižnjeg Novgoroda u Rusiji, koji u okviru programa međuuniverzitetske razmjene tokom aprila studiraju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, posjetili su danas Dopisništvo Novinske agencije Republike Srpske - SRNA u ovom gradu.

Jedna od oblasti interesovanja ruskih studenata, u vrijeme njihovog boravka na Palama, gdje je sjedište Filozofskog fakulteta, jeste novinarstvo, pa je posjeta Agenciji SRNA logičan završetak njihovog studijskog boravka u Republici Srpskoj.

Novinari Dopisništva u Istočnom Sarajevu studente su upoznali o značaju novinskih agencija za svaki medijski sistem i ukazali na univerzalni karakter agencijskog novinarstva, prihvatljiv za sve druge medije.

Gosti iz Rusije mogli su da čuju da Agencija uspješno sarađuje sa medijima koji djeluju u različitim geografskim, političkim i kulturološkim uslovima, te da je SRNA prisutna na medijskom tržištu i na Istoku i na Zapadu.

Studenti iz Rusije pohvalili su organizaciju njihovog studijskog boravka na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Ovo je za nas dragocjeno iskustvo i vjerujem da ćemo od našeg boravka na Palama svi imati konkretne koristi u nastavku studiranja na našem matičnom fakultetu", ocijenila je Marija Galkina, jedna od ruskih studenata.

Prije posjete Dopisništvu Agencije SRNA, Gradska uprava Istočnog Sarajeva priredila je za ruske studente prijem, na kojem su, između ostalog, razgovarali o načinu organizovanja odnosa s javnošću i saradnji gradskih institucija sa medijima.

Ruski studenti su tokom studijskog boravka posjetili i BHRT, gdje su se upoznali o radu te medijske kuće.

Filozofski fakultet na Palama ima uspješnu međunarodnu saradnju i sa univerzitetima iz drugih zemalja, i to iz Francuske, Španije, Kine i Rumunije. Na razvoju međunarodne saradnje uspješno rade i drugi fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi napredak Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Vebometriks rang listi Novi napredak Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Vebometriks rang listi
Niz svečanosti u čast Dana i krsne slave Filozofskog fakulteta Niz svečanosti u čast Dana i krsne slave Filozofskog fakulteta
Budimir: Dva javna univerziteta - zalog budućnosti Srpske Budimir: Dva javna univerziteta - zalog budućnosti Srpske
Najčitanije
 • Meteoalarm izdao upozorenje za devet regija u BiH
  23h 46m
  0
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  1h 36m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  20h 54m
  1
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  22h 12m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  14h 29m
  2