Руски студенти у посјети дописништву агенције СРНА у Источном Сарајеву

23.04.2024. 21:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Четворо студената Државног универзитета "Лобачевски" из Нижњег Новгорода у Русији, који у оквиру програма међууниверзитетске размјене током априла студирају на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, посјетили су данас Дописништво Новинске агенције Републике Српске - СРНА у овом граду.

Једна од области интересовања руских студената, у вријеме њиховог боравка на Палама, гдје је сједиште Филозофског факултета, јесте новинарство, па је посјета Агенцији СРНА логичан завршетак њиховог студијског боравка у Републици Српској.

Новинари Дописништва у Источном Сарајеву студенте су упознали о значају новинских агенција за сваки медијски систем и указали на универзални карактер агенцијског новинарства, прихватљив за све друге медије.

Гости из Русије могли су да чују да Агенција успјешно сарађује са медијима који дјелују у различитим географским, политичким и културолошким условима, те да је СРНА присутна на медијском тржишту и на Истоку и на Западу.

Студенти из Русије похвалили су организацију њиховог студијског боравка на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

"Ово је за нас драгоцјено искуство и вјерујем да ћемо од нашег боравка на Палама сви имати конкретне користи у наставку студирања на нашем матичном факултету", оцијенила је Марија Галкина, једна од руских студената.

Прије посјете Дописништву Агенције СРНА, Градска управа Источног Сарајева приредила је за руске студенте пријем, на којем су, између осталог, разговарали о начину организовања односа с јавношћу и сарадњи градских институција са медијима.

Руски студенти су током студијског боравка посјетили и БХРТ, гдје су се упознали о раду те медијске куће.

Филозофски факултет на Палама има успјешну међународну сарадњу и са универзитетима из других земаља, и то из Француске, Шпаније, Кине и Румуније. На развоју међународне сарадње успјешно раде и други факултети Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак Универзитета у Источном Сарајеву на Вебометрикс ранг листи Нови напредак Универзитета у Источном Сарајеву на Вебометрикс ранг листи
Низ свечаности у част Дана и крсне славе Филозофског факултета Низ свечаности у част Дана и крсне славе Филозофског факултета
Будимир: Два јавна универзитета - залог будућности Српске Будимир: Два јавна универзитета - залог будућности Српске
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  9h 22m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  22h 17m
  12
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  9h 24m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  22h 21m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  5h 46m
  0