Saniran međuentitetski lokalni put u Istočnom Starom Gradu

27.09.2022. 20:41
0
IZVOR: srna.rs

U Gornjem Biosku u opštini Istočni Stari Grad danas je obilježen završetak sanacije lokalnog puta na razgraničenju Republike Srpske i Federacije BiH, koju su zajednički finansirale ova i sarajevska opština Stari Grad.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i načelnik opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić otvorili su put za saobraćaj.

- Mjesnu zajednicu Gornje Biosko naseljava povratničko stanovništvo koje je ovdje stanovalo i prije ratnih dešavanja, većinski srpske nacionalnosti - rekao je Gašanović.

On je naveo da je sanirano i asfaltirano 1.500 metara puta, za šta je izdvojeno 170.000 KM, od čega je opština Istočni Stari Grad izdvojila 100.000 KM, a sarajevska opština Stari grad 70.000 KM.

Gašanović je dodao da je sljedeće godine planirano da se renovira donji dio puta u Biosku, te da se nastavi izgradnja puta prema popularnom izletištu Crepoljsko u Istočnom Starom Gradu, saopšteno je iz opštine Istočni Stari Grad.

Hadžibajrić je naveo da su ove dvije opštine do sada provele zajedničke projekte i investicije vrijedne oko milion KM.

- Saradnja je stalna i kvalitetna, a pokazuje da se može zajedničkim dogovorom zaista mnogo uraditi - rekao je Hadžibajrić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 38m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 33m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 21m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 27m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 55m
    0