Saopštenje za javnost Odbora građana M.3 Podgrab

20.04.2020. 22:19
2
IZVOR: Katera

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Obraćamo se ovim saopštenjem za javnost svim stanovnicima Podgraba, Vrhprače, opštine Pale, kao i svim institucijama, medijima, udruženjima građana i drugim.Želimo da vas upoznamo da je danas zvanično formiran "ODBOR GRAĐANA M.Z PODGRAB ZA ZAŠTITU RIJEKE PRAČE", odbor koji će ispred stanovnika M.Z Podrgab u narednom periodu koordinirati rad na sprečavanju izgradnje minihidrocetrale na rijeci Prači u VRHPRAČI.

U odbor je imenovano 30 članova iz svih dijelova M.Z Podgrab, kao i par stručnih  ljudi koji su dokazani borci za zaštitu rijeka i zdravu životnu sredinu.

Zadatak je jasan, tražimo od opštinskih vlasti i vlade Republike Srpske da se odmah obustave tek započeti radovi na izgradnji minihidrocetrale u Vrhprači, te da se u skladu sa Zakonom provede procedura revizije nezakonite koncesione dozvole i  da se  koncesija poništi.

Ovim vas  putem takođe informišemo da će fejsbuk stranica "STOP izgradnji-minihidrocentrale na rijeci Prači", biti zvanična stranica odbora, odnosno, da ćemo sva saopštenja i druge vidove borbe preko ove fejsbuk stranice objavljivati, sve kako bi stanovnici Podgraba i Pala bili blagovremeno o svemu obaviješteni, ili pozvani na masovno okupljanje, naravno ako to bude potrebno.

Nadamo se da će ovo saopštenje veoma ogorčenih stanovnika M.Z Podgrab i mještana Vrhprače opštinske vlasti i vlada Republike Srpske vrlo, vrlo  ozbiljno shvatiti.

Da će sa predstavnicima odbora usko sarađivati, te hitno spriječiti uništavanje rijeke Prače i turističke atrakcije-prelijepih predjela podnožja Jahorine u VRHPRAČI, čime će ujedno spriječiti eventualne sukobe do kojih će izvjesno  doći, sve ako vlast dozvoli nastavak radova, a investitor na silu pokuša da nastavi radove.

Ovim putem takođe želimo da pozovemo sve građane Pala, sva paljanska udruženja građana, javna preduzeća i ostale da nas javno podrže putem objave na ovoj fejsbuk stranici, ili da nas podrže kroz zvaničan dopis naslovljen na kancelariju M.Z Podgrab.

Takođe molimo sve naše građane da svojim potpisom na peticiji protiv izgradnje minihidrocetrale u Vrhprači daju podršku ovoj borbi. Potpisivanje peticije počinje od utorka 21.04 2020 godine u Podgrabu, a u narednim danima i u Palama.

Takođe želimo da zamolimo sva ekološka, ribarska i druga udruženja, te ODBORE GRAĐANA koja se bore protiv izgradnje minihidrocetrala u drugim opštinama da nas podrže i jave se radi dalje saradnje.

 

Pale 20.04.2020. godine                                          ODBOR GRAĐANA M.Z PODGRAB

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Rade Rogatica 21.04.2020. 21:31
    Unistili su rijeku Pracu u donjem toku,sad hoce i u gornjem!!!Ne treba im to dozvoliti ni po koju cijenu,sretno!!!
  • Generic placeholder image
    Anonimno 20.04.2020. 23:56
    Tako je! Srecno
Povezane vijesti
Saopštenje za javnost povodom fizičkog napada aktiviste SNSD-a na člana Predsjedništva PDP-a Saopštenje za javnost povodom fizičkog napada aktiviste SNSD-a na člana Predsjedništva PDP-a
Saopštenje tehničkog organizatora balkanskog džudo prvenstva u Istočnom Sarajevu Saopštenje tehničkog organizatora balkanskog džudo prvenstva u Istočnom Sarajevu
Počinje turnir u uličnom basketu u Podgrabu Počinje turnir u uličnom basketu u Podgrabu
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    7h 6m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    4h 57m
    0
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    3h 8m
    7
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    6h 56m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    19h 19m
    0