„Sarajevski maraton“ sutra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

06.05.2023. 20:15
3
IZVOR: katera.news

Četvrti po redu „Sarajevski maraton“ održaće se sutra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Ove godine, maraton se održava u nešto izmijenjenom formatu i sa novim trasama na 21K (polumaraton) i 5K (Memorijalna utrka Osman Junuzović).

Utrke počinju u 8. 00 časova, dok dječija trka počinje u 12. 00 časova.

Start maratonske utrke (42k) je sa trga Vijećnica, te nastavlja glavnom gradskom saobraćajnicom smjer Baščaršija – Skenderija – Marijin dvor – Pofalići – Dolac malta – Otoka – Alipašin most – Stup – Vrelo Bosne – Velika aleja – Hrasnica – Vojkovići – Kotorac – Lukavica – Dobrinja – Mojmilo – Švrakino selo – stadion Grbavica – Skenderija – Drvenija, te je cilj na trgu Vijećnica. Okrepe su osigurane na 14 mjesta duž staze.

Start polumaratonske utrke (21k) je sa trga Vijećnica, te nastavlja glavnom gradskom saobraćajnicom smjer Baščaršija – Skenderija – Marijin dvor – Pofalići – Dolac malta – Otoka – Alipašin most – Stup– Dobrinja – Mojmilo – Švrakino selo – Grbavica – Skenderija – Drvenija, te je cilj na trgu Vijećnica. Okrepe su osigurane na sedam mjesta duž staze.

Start Memorijalne utrke Osman Junuzović (5K) je sa trga Vijećnica, te nastavlja glavnom gradskom saobraćajnicom smjer Baščaršija – Skenderija – Marijin dvor – Skenderija – Drvenija, te je cilj na trgu Vijećnica.

Pobjednici prvog izdanja „Sarajevo maraton“ koje je održano 2020. godine bili su u muškoj konkurenciji Osman Junuzović sa vremenom 2:30:10, a u ženskoj kategoriji Katarina Pohlod sa vremenom 3:06:16.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Građanin 07.05.2023. 09:28
    Najbolje je da ovo zabrane kroz Istočno Sarajevo dok god gospoda iz Sarajeva ne prizna da su ubijali Srpsku djecu po Srpskom Sarajevu, i da se građani pitaju 90 % je protiv ovoga jer samo nam stvarate zabranu kretanja
  • Generic placeholder image
    X 07.05.2023. 09:04
    Na toliko bitnijih stvari nema dogovora sa Sarajevom pa ne znam koliko ima smisla I ova trka osim problema u saobraćaju.
    Da se narod pita 90% bi bilo da nema trke ili da je samo za Istocno Sarajevo. Ovo nije nacionalno vec je samo realnost.
  • Generic placeholder image
    Molba 07.05.2023. 08:44
    Zašto ne napišete koje tačno ulice u Istočnom Sarajevu će biti zatvorene za saobraćaj i u kom periodu?
    Pokušajte biti malo korisniji portal za naše građane. Vi treba da se bavite lokalnim pitanjima, a ne ratom u Ukrajini. Hvala.
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 33m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 8m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 16m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 7m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 34m
    0