„Сарајевски маратон“ сутра у Сарајеву и Источном Сарајеву

06.05.2023. 20:15
3
ИЗВОР: katera.news

Четврти по реду „Сарајевски маратон“ одржаће се сутра у Сарајеву и Источном Сарајеву. Ове године, маратон се одржава у нешто измијењеном формату и са новим трасама на 21К (полумаратон) и 5К (Меморијална утрка Осман Јунузовић).

Утрке почињу у 8. 00 часова, док дјечија трка почиње у 12. 00 часова.

Старт маратонске утрке (42к) је са трга Вијећница, те наставља главном градском саобраћајницом смјер Башчаршија – Скендерија – Маријин двор – Пофалићи – Долац малта – Отока – Алипашин мост – Ступ – Врело Босне – Велика алеја – Храсница – Војковићи – Которац – Лукавица – Добриња – Мојмило – Швракино село – стадион Грбавица – Скендерија – Дрвенија, те је циљ на тргу Вијећница. Окрепе су осигуране на 14 мјеста дуж стазе.

Старт полумаратонске утрке (21к) је са трга Вијећница, те наставља главном градском саобраћајницом смјер Башчаршија – Скендерија – Маријин двор – Пофалићи – Долац малта – Отока – Алипашин мост – Ступ– Добриња – Мојмило – Швракино село – Грбавица – Скендерија – Дрвенија, те је циљ на тргу Вијећница. Окрепе су осигуране на седам мјеста дуж стазе.

Старт Меморијалне утрке Осман Јунузовић (5К) је са трга Вијећница, те наставља главном градском саобраћајницом смјер Башчаршија – Скендерија – Маријин двор – Скендерија – Дрвенија, те је циљ на тргу Вијећница.

Побједници првог издања „Сарајево маратон“ које је одржано 2020. године били су у мушкој конкуренцији Осман Јунузовић са временом 2:30:10, а у женској категорији Катарина Похлод са временом 3:06:16.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Грађанин 07.05.2023. 09:28
    Најбоље је да ово забране кроз Источно Сарајево док год господа из Сарајева не призна да су убијали Српску дјецу по Српском Сарајеву, и да се грађани питају 90 % је против овога јер само нам стварате забрану кретања
  • Generic placeholder image
    X 07.05.2023. 09:04
    Na toliko bitnijih stvari nema dogovora sa Sarajevom pa ne znam koliko ima smisla I ova trka osim problema u saobraćaju.
    Da se narod pita 90% bi bilo da nema trke ili da je samo za Istocno Sarajevo. Ovo nije nacionalno vec je samo realnost.
  • Generic placeholder image
    Molba 07.05.2023. 08:44
    Zašto ne napišete koje tačno ulice u Istočnom Sarajevu će biti zatvorene za saobraćaj i u kom periodu?
    Pokušajte biti malo korisniji portal za naše građane. Vi treba da se bavite lokalnim pitanjima, a ne ratom u Ukrajini. Hvala.
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 4m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 15m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 41m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 46m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 14m
    0