Šarović: Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana

25.11.2020. 12:12
0
IZVOR: Katera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da su gradonačelnici Bijeljine i Banjaluke Ljubiša Petrović i Draško Stanivuković izabrani po važaćim zakonima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, i da su oni demokratska volja građana.

- Prekrajanje zakona nakon izbora, koje je najavio SNSD-e, da bi razvlastio gradonačelnike izabrane od naroda i vlast dao ljudima kojima Bijeljinci i Banjalučani više ne vjeruju, udar je na demokratiju i njene osnovne principe – naglasio je Šarović.

On je rekao da Petrović i Stanivuković nisu u izbornoj kampanji nezakonito raspolagali javnim resursima niti činili bilo kakve druge predizborne manipulacije i da je njihova pobjeda ubjedljiva, uvjerljiva i najčistiji je izraz slobodno iskazane volje građana.

- Pokušaj da se ovo izmijeni nije udar na njih dvojicu, nego na građane koji su ih izabrali sebi za gradonačelnike i na osnovna demokratska prava stanovnika Republike Srpske. Stanovnici ova dva grada neće prihvatiti da njihovo biračko pravo i demokratija budu izigrani promjenama zakona poslije izbora. Onaj koji to pokuša moraće se suočiti sa posljedicama postizbornog prekrajanja izborne volje građana – ponovio je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović je istakao da će Srpska demokratska stranka podržati građane u opravdanim zahtjevima da se njihova demokratska volja ispoštuje do kraja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen
Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“ Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    20h 18m
    1
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 11m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    9h 35m
    0
  • NBA igraču doživotna suspenzija
    22h 28m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    5h 4m
    0