Šarović: Slobodni mediji preduslov demokratskog društva

03.05.2020. 12:54
0
IZVOR: Katera

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović uputio je čestitku svim medijima i novinarima povodom 3. maja, svjetskog Dana slobode medija.

- Iskreno čestitam svakom novinaru na odgovornom obavljanju poslova koji nikada, a posebno ne u ovakvim bremenitim vremenima, nisu nimalo laki. Vaš rad i profesionalno izvještavanje važni su svakom društvu koje teži biti demokratsko. Zbog toga je bitno u mnogo većoj mjeri zaštiti dignitet novinarske profesije, kako u stvaranju uslova za objektivno izvještavanje tako i značajno unaprjeđujući radno-pravni status novinarske profesije – istakao je Šarović u čestitci.

Šarović je kazao da kao društvo moramo da radimo da novinari imaju bolje uslove za rad.

- Apsolutno je neprihvativo da neko vrijeđa, ponižava ili napada novinare samo zato što postavljaju pitanja. Jer tek kada novinar bude mogao slobodno da pita, moći ćemo reći da živimo u demokratskom društvu – naglasio je Šarović.

Presjednik SDS-a u čestitci je istakao da sloboda medija u BiH odavno je svedena na minimum i da se zbog toga iskreno nada i vjeruje da će promjene u narednim godinama donijeti  više, konkretnog i stvarnog razloga za slavlje.

- Ovdje prije svega mislim na Javni servis Republike Srpske, koji plaćaju svi građani i koji, suprotno sadašnjem, dirigovanom stranačkom izvještavanju, mora postati ogledalo objektivnosti, profesionalnosti i promocije javnog interesa, zbog koga je i osnovan – zaključio je Šarović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Načelnik opštine Istočna Ilidža čestitao predstojeće praznike Načelnik opštine Istočna Ilidža čestitao predstojeće praznike
Konkurs „Život je u lokalnoj zajednici“ otvoren do 8. oktobra Konkurs „Život je u lokalnoj zajednici“ otvoren do 8. oktobra
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    21h 5m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    20h 45m
    1
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    22h 2m
    0
  • Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    23h 16m
    0
  • Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
    18h 54m
    4