Шаровић: Слободни медији предуслов демократског друштва

03.05.2020. 12:54
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.

- Искрено честитам сваком новинару на одговорном обављању послова који никада, а посебно не у оваквим бременитим временима, нису нимало лаки. Ваш рад и професионално извјештавање важни су сваком друштву које тежи бити демократско. Због тога је битно у много већој мјери заштити дигнитет новинарске професије, како у стварању услова за објективно извјештавање тако и значајно унапрјеђујући радно-правни статус новинарске професије – истакао је Шаровић у честитци.

Шаровић је казао да као друштво морамо да радимо да новинари имају боље услове за рад.

- Апсолутно је неприхвативо да неко вријеђа, понижава или напада новинаре само зато што постављају питања. Јер тек када новинар буде могао слободно да пита, моћи ћемо рећи да живимо у демократском друштву – нагласио је Шаровић.

Пресједник СДС-а у честитци је истакао да слобода медија у БиХ одавно је сведена на минимум и да се због тога искрено нада и вјерује да ће промјене у наредним годинама донијети  више, конкретног и стварног разлога за славље.

- Овдје прије свега мислим на Јавни сервис Републике Српске, који плаћају сви грађани и који, супротно садашњем, диригованом страначком извјештавању, мора постати огледало објективности, професионалности и промоције јавног интереса, због кога је и основан – закључио је Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Начелник општине Источна Илиџа честитао предстојеће празнике Начелник општине Источна Илиџа честитао предстојеће празнике
Конкурс „Живот је у локалној заједници“ отворен до 8. октобра Конкурс „Живот је у локалној заједници“ отворен до 8. октобра
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 33m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 44m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 10m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 15m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 24m
    0