Šarovićev SDS preko Popovićevog SNP približava se Putinovoj Jedinstvenoj Rusiji

10.01.2020. 19:34
0
IZVOR: Insajder

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u ponedjeljak će potpisati sporazum o saradnji sa predsjednikom Srpske narodne partije Nenadom Popovićem, saznaje Insajder iz odlično obaviještenih izvora.

Ovaj sporazum bi mogao da znači zaokret u politici SDS, pošto je u posljednje vrijeme, po riječima političkih analitičara stranka na čijem je Šarović čelu više djelovala u pravcu Zapada, a povezivanje sa SNP-om Nenada Popovića, za kojeg se u političkim krugovima govori da je glavni Putinov igrač u Srbiji, bi moglo da znači okretanje SDS više ka Rusiji.

Osim toga, saradnja sa Popovićem, koji je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, dovelo bi i do ojačavanja veza SDS sa vladajućim strukturama u Srbiji.

Naši izvori otkrivaju da je saradnja SDS i SNP samo prvi korak u SDS-ovom jačanju odnosa sa ruskim i proruskim strankama i da će preko Popovića, koji je visoko kotira kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, ali i zvaničnog predsjednika vladajuće stranke u Rusiji Jedinstvene Rusije Dmitrija Medvedeva, doći upravo do saradnje i povezivanja sa najjačom strankom u Rusiji.

Da je Popović izuzetno cijenjen u Rusiji govori to da je nosilac Ordena prijateljstva za poseban doprinos u razvoju ekonomskih i društvenih veza Srbije i Rusije, koji dodjeljuje predsjednik Ruske Federacije, a takođe, nosilac je Ordena Svetog Danila Moskovskog za duhovni preporod Rusije, koji dodjeljuje patrijarh moskovski i cijele Rusije, Ordena prepodobnog Sergeja Radonješkog za poseban doprinos razvoju odnosa i zbližavanju pravoslavnih naroda, koji dodjeljuje patrijarh moskovski i cijele Rusije, kao i brojnih drugih odlikovanja kako u Srbiji, tako i u Rusiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA! SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA!
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 49m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 44m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 49m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 38m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 47m
    3