Шаровићев СДС преко Поповићевог СНП приближава се Путиновој Јединственој Русији

10.01.2020. 19:34
0
ИЗВОР: Инсајдер

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић у понедјељак ће потписати споразум о сарадњи са предсједником Српске народне партије Ненадом Поповићем, сазнаје Инсајдер из одлично обавијештених извора.

Овај споразум би могао да значи заокрет у политици СДС, пошто је у посљедње вријеме, по ријечима политичких аналитичара странка на чијем је Шаровић челу више дјеловала у правцу Запада, а повезивање са СНП-ом Ненада Поповића, за којег се у политичким круговима говори да је главни Путинов играч у Србији, би могло да значи окретање СДС више ка Русији.

Осим тога, сарадња са Поповићем, који је министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој у Влади Србије, довело би и до ојачавања веза СДС са владајућим структурама у Србији.

Наши извори откривају да је сарадња СДС и СНП само први корак у СДС-овом јачању односа са руским и проруским странкама и да ће преко Поповића, који је високо котира код предсједника Русије Владимира Путина, али и званичног предсједника владајуће странке у Русији Јединствене Русије Дмитрија Медведева, доћи управо до сарадње и повезивања са најјачом странком у Русији.

Да је Поповић изузетно цијењен у Русији говори то да је носилац Ордена пријатељства за посебан допринос у развоју економских и друштвених веза Србије и Русије, који додјељује предсједник Руске Федерације, а такође, носилац је Ордена Светог Данила Московског за духовни препород Русије, који додјељује патријарх московски и цијеле Русије, Ордена преподобног Сергеја Радоњешког за посебан допринос развоју односа и зближавању православних народа, који додјељује патријарх московски и цијеле Русије, као и бројних других одликовања како у Србији, тако и у Русији.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 46m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 37m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 24m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 50m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 32m
    0