Šašavko zabavljao mališane u Sokocu

01.10.2020. 14:43
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ Sokolac, povodom „Nedjelje djeteta“ obradovala je danas najmlađe sugrađanje druženjem sa poznatim i dragim gostom, animatorom Dionisom Sarićem Šašavkom.

Irena Šućur, direktor Ustanove za kulturu istakla je da su se potrudili da i ove godine, uprkos pandemiji i izmjenjenim okolnostima, nastave tradiciju obilježavanja nedjelje posvećene djeci i njihovim pravima.

– Tradicionalno, još od 1998. godine, obilježavamo „Nedjelju djeteta“. Današnji dvočasovni program osmišljen je tako da nakon muzičkog dijela uslijedi "facepainting" – oslikavanje lica. Riječ je o bojama za tijelo svjetskih brendova koje koristi animator Šašavko. On je naš gost unazad pet godina, tako da zabava nikad ne izostane. Na ovaj dan želimo da skrenemo pažnju na dječija prava, koja svi zajedno moramo braniti - rekla je  Šućureva.

Sarajevski animator Dionis Sarić ističe da mu je proteklih mjeseci nedostajalo druženje sa najmlađom publikom. Za ovu priliku pripremio je bogat repertoar i pjesmice za djecu koje svi znaju.

– Pjevaćemo stihove Minje Subote i Branka Milićević, poznatijeg kao Branka Kockice. Neće izostati ni dosta igre, plesa, anegdota i pošalica, kazao je Sarić.

Druženje je organizovano na platou pored gradske fontane, uz pridržavanje svih mjera zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa korona. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je opština Sokolac.

Nedjelja djeteta se obilježava sa ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti o potrebama djece i njihovim psiho-socijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    11h 39m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    23h 39m
    10
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    9h 8m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    8h 26m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    3h 22m
    0