Шашавко забављао малишане у Сокоцу

01.10.2020. 14:43
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац, поводом „Недјеље дјетета“ обрадовала је данас најмлађе суграђање дружењем са познатим и драгим гостом, аниматором Дионисом Сарићем Шашавком.

Ирена Шућур, директор Установе за културу истакла је да су се потрудили да и ове године, упркос пандемији и измјењеним околностима, наставе традицију обиљежавања недјеље посвећене дјеци и њиховим правима.

– Традиционално, још од 1998. године, обиљежавамо „Недјељу дјетета“. Данашњи двочасовни програм осмишљен је тако да након музичког дијела услиједи "facepainting" – осликавање лица. Ријеч је о бојама за тијело свјетских брендова које користи аниматор Шашавко. Он је наш гост уназад пет година, тако да забава никад не изостане. На овај дан желимо да скренемо пажњу на дјечија права, која сви заједно морамо бранити - рекла је  Шућурева.

Сарајевски аниматор Дионис Сарић истиче да му је протеклих мјесеци недостајало дружење са најмлађом публиком. За ову прилику припремио је богат репертоар и пјесмице за дјецу које сви знају.

– Пјеваћемо стихове Миње Суботе и Бранка Милићевић, познатијег као Бранка Коцкице. Неће изостати ни доста игре, плеса, анегдота и пошалица, казао је Сарић.

Дружење је организовано на платоу поред градске фонтане, уз придржавање свих мјера заштите у циљу спречавања ширења вируса корона. Покровитељ овогодишње манифестације је општина Соколац.

Недјеља дјетета се обиљежава са циљем промоције права дјетета, побољшања друштвене бриге за дјецу и јачања одговорности свих субјеката заштите, као и упознавања шире јавности о потребама дјеце и њиховим психо-социјалним одрастањем под једнаким условима.

Коментари 0
Повезане вијести
Ове године без матурског славља на Сокоцу Ове године без матурског славља на Сокоцу
Сокочанин најстраственији берач гљива на романијском платоу Сокочанин најстраственији берач гљива на романијском платоу
У суботу обиљежавање Дана романијских бригада У суботу обиљежавање Дана романијских бригада
Најчитаније
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  18h 11m
  0
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  6h 9m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  12h 24m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  14h 13m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  13h 50m
  0