Savjet ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH

12.08.2023. 20:29
0
IZVOR: srpskainfo.com

Savjet ministara BiH održaće sutra hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će se izjasniti o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi na dan kada bude sahrana Nizame Hećimović i ostalih žrtava koje je ubio monstrum Nermin Sulejmanović.

Svi ministri su već saglasni da se u ponedjeljak proglasi Dan žalosti.

Zahtjev za održavanje sjednice je poslao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić uz saglasnost ministara Elmedina Konakovića, Zukana Heleza i Edina Forte.

Kada odluka bude zvanična to će značiti da će zastave na institucijama BiH tim povodom biti spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaj, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

Dan žalosti na dan sahrane žrtvama u Gradačcu proglasila je ranije danas Vlada Tuzlanskog kantona, kao i Brčko Distrikt.

Posljednji put Savjet ministara BiH je proglasilo Dan žalosti u cijeloj državi 5. maja ove godine nakon pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu kada je ubijeno osam učenika i domar, piše Klix.

Podsjetimo, troje građana Gradačca poginulo je, a još troje ranjeno u petak kada je monstrum Nermin Sulejmanović brutalno pucao u njih. On je ubistvo nevjenčane supruge, a zatim vrijeme dok se skrivao od policije, prenosio uživo na Instagramu. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Budžet rebalansom povećan za oko 7,5 miliona KM Budžet rebalansom povećan za oko 7,5 miliona KM
Usvojen Nacrt rebalansa budžeta u iznosu od 23.473.000 KM Usvojen Nacrt rebalansa budžeta u iznosu od 23.473.000 KM
Dan žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj Dan žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj
Najčitanije
 • Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
  15h 33m
  2
 • Danas o zdravstvenom stanju Miloša Božovića
  18h 7m
  0
 • Sjećanje na Veselina Puketu
  19h 21m
  0
 • Recept za posne kifle
  12h 4m
  0
 • Cijelo područje opštine Sokolac proglasiti ugroženim
  13h 45m
  0