Šehovac: Stanje bezbjednosti stabilno i zadovoljavajuće

17.07.2024. 15:04
5
IZVOR: srna.rs

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih šest mjeseci ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 87,3 odsto, a po nepoznatom počiniocu 53,3 odsto, rekao je danas načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

- Evidentirano je krivično djelo sa većim stepenom društvene opasnosti - ubistvo u pokušaju, koje je rasvijetljeno. Razbojništva nisu evidentirana, kao ni krađa motornih vozila. Od ukupno 269 izvršenih krivičnih djela, 68 je izvršeno od nepoznatog izvršioca, rasvijetljeno 40, od kojih sedam iz ranijih godina - rekao je Šehovac na konferenciji za novinare.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta obrađeno je 16 krivičnih djela, materijalna šteta nastala njihovim izvršenjem iznosi 521.525 KM, a pribavljena protivpravna imovinska korist 988.327 KM.

- Dobri rezultati ostvareni su kada je riječ o krivičnim djelima i prekršajima u vezi sa zloupotrebom droge. I dalje ćemo se snažno suprotstavljati i suzbijati ove vrste djela i prekršaja - naglasio je Šehovac.

On je stanje bezbjednosti na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo ocijenio kao stabilno i zadovoljavajuće, posebno kada se ima u vidu broj i vrsta izvršenih krivičnih djela ne samo u proteklih šest mjeseci, već nekoliko godina unazad.

- Na unapređenju ukupnog stanja bezbjednosti nastavićemo još jače da radimo - poručio je Šehovac.

U proteklih šest mjeseci evidentiran je napad na policijskog službenika prilikom intervencije, koji je lakše povrijeđen, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda, ali su registrovane tri nesreće sa smrtnom posljedicom.

U proteklih šest mjeseci dogodilo se 309 saobraćajnih nezgoda.

Iz saobraćaja su isključena 1.354 vozača, od kojih 1.038 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 127 zbog odbijanja testa na drogu.

Registrovano je 21.045 prekršaja iz oblasti saobraćaja i kažnjeno 17.060 učesnika u saobraćaju. Oduzeto je 10 vozila od višestrukih povratnika u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja, a prema kojima nije postignuta svrha kažnjavanja, navedeno je u saopštenju.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Ajdee 18.07.2024. 22:13
    E čuj zadovoljavajuće. Nikad se kriminalci i lopovi nisu slobodnije šetali i investirali
  • Generic placeholder image
    Opet 17.07.2024. 20:34
    Opet ZADOVOLjAVAJUĆE.
    Samo?
    Hoće li ikada biti makar DOBRO?
  • Generic placeholder image
    Goran 17.07.2024. 19:24
    Ne znam cemu lazi, bas kao da mi ne zivimo ovdje i ne vidimo sta se desava.
  • Generic placeholder image
    Sunce 17.07.2024. 19:23
    Kada ce policija stati u kraj ovim sto divljaju sa autima po Lukavici? Brzo voze, motori po trotoarima parkirani, auta na ulici parkirana... Brzo se vozi.... Valjalo bi kada bi policija izasla na ulice da radi svoj posao a ne da sjede po par sati u kaficima,ok otici popiyi kafu ali da 4 policajca sjede u kaficu po 1-1.30 minuta to vala nema smisla.... Ako moze da pocnu raditi na sigurnoati saobracaja ali obavezno 0 tolerancija.... Hvala
  • Generic placeholder image
    Rođo 17.07.2024. 15:27
    Iznošenje statističkih podataka možete i putem obavještenja, ne morate svaki mjesec samo da iznosite statistiku. Naslov bi bio bolji da piše: stanje bezbjednosti je nezadovoljavajuće
Povezane vijesti
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Istočna Ilidža: Lice lišeno slobode zbog posjedovanja droge Istočna Ilidža: Lice lišeno slobode zbog posjedovanja droge
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    16h 7m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    19h 46m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    14h 16m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    23h 10m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    2h 57m
    0