Šeranić najavio nove mjere zbog korone

04.10.2023. 17:50
0
IZVOR: srna.rs

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da mjere koje budu donošene zbog virusa korona u ovom trenutku neće biti usmjerene na građane.

Šeranić je naveo da se sedmično zajedno sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske prate podaci koji se odnose na broj lica koja borave u bolnicama, kao i na lica koja su testirana i zaražena.

On je istakao da na sedmičnom nivou nema značajnih izmjena podataka, ljudi se zaražavaju, preboluju i vrate se na posao.

- Ono što nas interesuje je broj hospitalizovanih koji imaju komplikacije, ali ni tu podaci nisu nešto značajno alarmantni - rekao je Šeranić u Prnjavoru, prenosi Srna.

On je naveo da će mjere manje-više biti usmjerene ka bolnicama, a potom i ka domovima zdravlja.

- Svi smo već naučili kako se možemo zaštititi od virusa korona. One preporuke koje se odnose na same građane, a svi ih znamo, treba poštovati bez obzira koji je virus. Ako ste bolesni nemojte ići na posao već ostanite kod kuće, ako je dijete bolesno vidite da uzmete koji dan bolovanja da ostanete kući sa njim - rekao je Šeranić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje
U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski
Ukinuta vanredna situacija u Srpskoj, građani da se prijave na zdravstveno osiguranje Ukinuta vanredna situacija u Srpskoj, građani da se prijave na zdravstveno osiguranje
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  9h 1m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  21h 54m
  2
 • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
  7h 32m
  0
 • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
  5h 30m
  0
 • Kafe “Pinki” pobjednik turnira “Koran 2024”
  9h 44m
  0