Šešelj odbio da bude saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu

27.09.2022. 10:03
1
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj rekao je da je odbio da bude saslušan u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine jer njegovoj pravnoj savjetnici Vjerici Radeti nisu dozvolili da uđe sa njim, već poslije njega.

- Bez pravnog savetnika Vjerice Radete neću da budem saslušavan - naveo je Šešelj, koji je ranije rekao da će se odazvati pozivu za saslušanje haških istražitelja zbog navodnog kršenja Pravilnika Haškog tribunala o zaštiti identiteta svjedoka i povjerljive dokumentacije.

On je dodao da postoji dokument od srpskog tužilalaštva da se dozvoljava ulazak Radeti i njegovom advokatu.

Šešelj je naveo da je, što se njega tiče, suđenje u Hagu pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtjev za reviziju, prenosi Tanjug.

- Neću dozvoliti da mi plene knjige - rekao je Šešelj.

Šešelj je ranije izjavio da je objavio sve dokumente iz svog procesa, dodajući da je riječ o oko 50 knjiga, dokumenata, u kojima su izjave svih svjedoka.

- Mnogo su lažnih svedoka imali i ja sam za istoriju ostavio da se žigoše Haški tribunal kao nelegalni sud, koji je Savet bezbednosti uspostavio bez oslonca na Povelju UN. Taj sud se, pre svega, obračunavao sa istaknutim srpskim političarima, vojnim komandantima, policijskim oficirima, a intenzivno se služio lažnim svedocima i falsifikovanim dokazima - rekao je Šešelj.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 27.09.2022. 11:51
    Šta god o njemu mislili Vojislav Šešelj pokazuje da je principijelan čovjek. Ovi naši ljigavi političari bi se mogli ugledati na njega.
Povezane vijesti
Mladić izboden nožem u parku! Mladić izboden nožem u parku!
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 48m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 50m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 43m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 48m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 51m
    1