Шешељ одбио да буде саслушан у Специјалном суду у Београду

27.09.2022. 10:03
1
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ рекао је да је одбио да буде саслушан у београдском Специјалном суду за ратне злочине јер његовој правној савјетници Вјерици Радети нису дозволили да уђе са њим, већ послије њега.

- Без правног саветника Вјерице Радете нећу да будем саслушаван - навео је Шешељ, који је раније рекао да ће се одазвати позиву за саслушање хашких истражитеља због наводног кршења Правилника Хашког трибунала о заштити идентитета свједока и повјерљиве документације.

Он је додао да постоји документ од српског тужилалаштва да се дозвољава улазак Радети и његовом адвокату.

Шешељ је навео да је, што се њега тиче, суђење у Хагу правоснажно завршено и да само он има право на захтјев за ревизију, преноси Тањуг.

- Нећу дозволити да ми плене књиге - рекао је Шешељ.

Шешељ је раније изјавио да је објавио све документе из свог процеса, додајући да је ријеч о око 50 књига, докумената, у којима су изјаве свих свједока.

- Много су лажних сведока имали и ја сам за историју оставио да се жигоше Хашки трибунал као нелегални суд, који је Савет безбедности успоставио без ослонца на Повељу УН. Тај суд се, пре свега, обрачунавао са истакнутим српским политичарима, војним командантима, полицијским официрима, а интензивно се служио лажним сведоцима и фалсификованим доказима - рекао је Шешељ.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 27.09.2022. 11:51
  Šta god o njemu mislili Vojislav Šešelj pokazuje da je principijelan čovjek. Ovi naši ljigavi političari bi se mogli ugledati na njega.
Повезане вијести
Дао багер за 65 килограма марихуане Дао багер за 65 килограма марихуане
Три медаље џудистима „Романије“ у Београду Три медаље џудистима „Романије“ у Београду
Шешељ: Малтретирање Караџића - припрема за његову ликвидацију Шешељ: Малтретирање Караџића - припрема за његову ликвидацију
Најчитаније
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  11h 11m
  6
 • Театар у сарајевских Срба
  2h 46m
  0
 • Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
  7h 8m
  0
 • Завршени четврти "Дани Слоге" у Саборној цркви у Сарајеву
  9h 16m
  0
 • Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица
  9h 33m
  0