Šešlija: Opstanak posvećujemo našem Aleksi Goluboviću - Koletu

06.06.2023. 09:58
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića svoju prvu povratničku sezonu u Prvu ligu Republike Srpske završavaju sa ispunjenim ciljem, ostvarenim opstankom.

"Motoristi" su 12. na tabeli sa osvojenih 40 bodova i to je rezultat koji će zadovoljiti sve u klubu, jer je to bio jedini i isključivi cilj u ovoj sezoni. Bilo je proljeće prilično turbulentno za "motoriste", Milomir Šešlija je u finišu sezone naslijedio Vladimira Drinjaka na klupi i priveo ovu sezonu kraju. Po završenoj sezoni, Šešlija je rekao da je zadovoljan urađenim, te da posvećuje ovaj rezultat Aleksi Goluboviću - Koletu, velikom navijaču "Famosa" koji je zimus preminuo.

- Ostvarili smo veliki rezultat. Cilj je ispunjen i moramo svi da budemo zadovoljni zbog toga. Sve je ovo zajednički uspjeh, igrača, nas trenera, rukovodstva kluba, bivšeg trenera Vladimira Drinjaka. Naporno smo radili i srećni smo što smo na kraju uspjeli. Ovo je opstanak za našeg Koleta - rekao je "Sportu DC" Milomir Šešlija nakon utakmice.

Pečat na opstanak nije udaren u gradskom derbiju u kojem je Slavija, sasvim zasluženo, ostvarila pobjedu 3:0.

- Zaslužena pobjeda "Slavije". Prvo poluvrijeme smo bili u egalu. Prvi gol nas je presjekao, onda dolazi i drugi i tu smo se raspali. "Slavija" je znala kako da igra, kao da su i više željeli pobjedu u ovoj utakmici. Na kraju krajeva do izražaja je došla i ta kreativnost koju oni imaju u Nikoli Bjelošu. Mi, sa druge strane, nemamo takvog igrača, sve vrijeme nam i jeste boljka ta kreativnost u napadu i zadnji pas i nemamo neku rotaciju na određenim pozicijama. Nemam ja šta da zamjerim momcima, mi smo ono što smo trebali uraditi - uradili ranije, a "Slaviji" čestitam na zasluženoj pobjedi - rekao je on.

Šešlija je stigao u "Famos" pred 27. kolo i utakmicu koja je zaista bila jedna prekretnica u sezoni, protiv "Alfa" Modriče. Slavili su "motoristi" pobjedu 5:0 i nastavili put ka opstanku.

- U ovih osam kola, koliko sam tu, ja imam za ove momke samo riječi hvale. Sve ono što sam tražio su ispoštovali i vidi se da se oni trude i da žele. Tu postoji taj problem većine što su to igrači koji imaju svoje poslove pored fudbala i onda mora postojati određena tolerancija i za njihove greške, loše nastupe, umor i ostalo. U mjeri u kojoj su oni mogli biti profesionalni, predani radu, ja sam zadovoljan i zahvalan na tome - dodao je on.

"Famos" ide na odmor, planovi su se polako počeli spremati, a da li će na klupi "Famosa" i naredne sezone sjediti Milomir Šešlija još uvijek nije potvrđeno.

- Sutra ćemo sumirati ono što smo uradili i onda idemo na odmor. Šta dalje, vidjećemo. Imam neke opcije otvorene za odlazak u inostranstvo, ali je još uvijek to sve nepoznanica, tako da sam ja još uvijek tu, na raspolaganju "Famosu". U glavi imam neku sliku kako bi to moglo izgledati naredne sezone, ali otom-potom, razgovaraćemo o tome kada dođe vrijeme.

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    22h 18m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    40m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 45m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 33m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    14h 54m
    0