Šestoro kopalo tunel do depoa Višeg suda u Podgorici

13.09.2023. 18:40
0
IZVOR: srna.rs

Šest osoba je, kako se sumnja, učestvovalo u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, saopšteno je iz Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora.

Biro navodi da se preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji tih osoba, kao i na pronalasku nalogodavca ovog kriminalnog poduhvata.

Ocijenjeno je da je obijanje depoa podgoričkog Višeg suda najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem.

Riječ je, kako se navodi, o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma, koje su podrazumijevale učešće većeg broja lica različitih profila, te da je pronađeno više tragova koji će biti predmet dalje obrade i vještačenja.

  • Pogledajte kako izgleda tunel iskopan ispod suda u Podgorici (FOTO)
    13.09.2023. 15:39

    Tunel koji vodi od depoa Višeg suda u Podgorici u kojem se čuvaju ključni dokazi, pa do privatnog stana u stambenoj zgradi preko puta, otkriven je u ponedjeljak, a Vlada Crne Gore je objavila fotog...

Region
Pogledajte kako izgleda tunel iskopan ispod suda u Podgorici (FOTO)

Iz Biroa su istakli da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalazak lica koja su u tome učestvovali.

Konstatovano je da je lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smješten Viši sud, i pored viskog stepena mjera fizičko–tehničkog obezbjeđenja zgrade, veoma kompleksna sa aspekta različitih bezbjednosnih rizika.

Na sjednici, kojom je rukovodio ministar pravde Crne Gore i koordinator Biroa Marko Kovač, razmatrana su pitanja bezbjednosti i mjera zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO) Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
Ustavni sud odlučio: Odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj neustavna Ustavni sud odlučio: Odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj neustavna
Uhapšen biznismen i još pet lica Uhapšen biznismen i još pet lica
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 52m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    8h 50m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 16m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 31m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 10m
    0