Sikima imenovan za direktora, na osnovu sudske presude, pa odmah razriješen dužnosti

08.11.2019. 17:57
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Marko Sikima imenovan je na današnjoj sjednici SO Pale za direktora JU „Kulturno-sportski centar“ Pale, a samo nekoliko minuta kasnije ponovo razriješen dužnosti, nakon čega je Miroslav Simović imenovan za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove.

Današnja, tematska, sjednica zakazana je kako bi se ispoštovala pravosnažna presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, kojom je poništena prethodna odluka o razrješenju Sikime i imenovanju Miroslava Simovića za v.d. direktora JU Kulturno-sportski centar“ Pale, čime je naloženo ponovno imenovanje Marka Sikime na ovu funkciju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su na osnovu izvršenog revizorskog izvještaja, privatne revizorske kuće koju je angažovala opština Pale, ponovo stečeni uslovi za smjenu Sikime sa funkcije direktora.

Odbornici opozicionih partija SDS – a i PDP – a napustili su sjednicu prije izjašnjavanja o ponovnom razrješenju dužnosti Sikime i imenovanju Simovića, objasnivši da nisu željeli da učestvuju u donošenju nezakonitih odluka.

-Mi smo prije pet mjeseci napustili zasjedanje SO Pale jer je došlo do nelegalne smjene direktora JU KSC `Pale` Marka Sikime, a danas se to ponovo desilo. Sud je naložio da se Sikima vrati za direktora, međutim, oni su uvrstili još dvije tačke kojima su ponovo razriješili dužnosti gospodina Sikimu i ponovo imenovali gospodina Simovića. Mi nećemo da ponovo prisustvujemo nezakonitim odlukama sadašnje skupštinske većine - rekao je odbornik SDS-a Slavko Bojanić.

Bojanić smatra smatra da revizorski izvještaj nije dovoljan razlog za ponovnu smjenu Marka Sikime sa funkcije direktora JU KSC „Pale“.

Šef Kluba odbornika PDP u SO Pale Igor Tošić rekao je da današnjim odlukama nisu ispoštovani ni zakon niti pravni propisi, dodavši da će to uticati na budžet opštine Pale.

-Ovdje pričamo o pravu. Direktor je izabran konkursom, SO Pale je to potvrdila i mi govorimo o tome da li je pravno smijenjen, da li su uvažena sva prava i zakonski propisi za njegovu smjenu, a ne o tome da li on ima radno mjesto - istakao je Tošić.

Smijenjeni Marko Sikima sin je poginulog borca Vojske Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    16h 44m
    5
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    18m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    19h 27m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    14h 19m
    6
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    23h 12m
    0