Širom Rusije osvanuli grafiti „Kad se vojska na Kosovo vrati“ (FOTO)

18.08.2023. 15:05
0
IZVOR: in4s.net

Na više lokacija u Moskvi osvanuli su grafiti sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“. U prepoznatljivom stilu išarani su zidovi uz srpsku trobojku i žuta slova.

Natpisi su viđeni i u Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Saratovu, Tjumenu i Orelu, takoreći od Moskve do Sibira.

Slika

Saratov

Podsjetimo, grafiti su osvanuli i širom regiona, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, dok su u Srbiji nevladine organizacije protestovale.

Slika
 

Moskva

Juče je čak održana „hitna konferencija za novinare“ u organizaciji Udruženja KROKODIL, sa koje se moglo čuti da su grafiti preteći, strašni i da nadležni moraju da reaguju.

Pripadnici nevladinih organizacija su prekrečili jedan grafit u Mitićevoj rupi na Slaviji, ali je potom osvanuo novi, još veći grafit, da bi nakon toga grafiti bili ispisani širom Beograda, pa i Srbije, piše RT Balkan.

Slika

Jekaterinburg

Ovaj natpis je stih iz narodne pesme „Ječam žnjela kosovka devojka“ koji je pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izmijenio.

Natpis je i politički u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, po kojoj je predviđeno da se do 1.000 pripadnika srpskih snaga može vratiti na Kosovo i Metohiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    9h 43m
    7
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 25m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    22h 53m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    7h 45m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    21h 44m
    0