SKUD "Boško Vujadin" iz Istočne Ilidže održao godišnji koncert

12.12.2021. 19:21
0
IZVOR: SRNA

Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ "Boško Vujadin" iz Istočne Ilidže večeras je u Istočnom Novom Sarajevu održalo 27. godišnji Nikoljdanski koncert, na kojem su se predstavili sa pet koreografija.

Član Upravnog odbora ovog društva Milosav Kokić izjavio je Srni da su učestvovale sve uzrasne kategorije.

Kokić je istakao da je epidemiološka situacija uveliko uticala na rad i aktivnosti društva, ali da se postepeno počinje sa uspostavljanjem normalnog funkcionisanja.

- Imamo "A" ansambl koji je već četiri, pet godina u stalnom sastavu koji čine mladi, a imamo još dvije grupe mlađih kategorija koji su zapravo naša budućnost - rekao je Kokić.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu se radilo na obnavljanju nošnji, a u planu je priprema dvije nove koreografije.

- Trenutno imamo nošnje za sedam, osam koreografija. Ima dosta nošnji koje se preklapaju, kao što je Sarajevesko polje koje se preklapa sa dijelom nošnje Vlašića i drugim - istakao je Kokić.

On je dodao da imaju oko stotinjak članova, ali uvijek može bolje.

- Folklor je mjesto gdje se stvaraju ljudi, ne uči se samo igrati i pjevati. Stvaraju se korijeni jedne populacije ljudi koji ostaju i opstaju na određenom prostoru - istakao je Kokić.

Na koncertu u prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo nastupili su i gosti iz Srbije, odnosno članovi Kulturno umjetničkog društva /KUD/ "Zlatibor" iz Čajetine.

Umjetnički rukovodilac i koreograf KUD-a "Zlatibor" Vladan Milekić rekao je Srni da prvi put gostuju u Istočnom Sarajevu i da će proširiti saradnju sa SKUD-om "Boško Vujadin".

- Nadam se da ćemo se uspješno predstaviti publici, ali je mnogo bitnije da se deca sprijatelje. Mi ćemo se predstaviti, između ostalog, igrama iz Knjaževca i okoline Beograda - istakao je Milekić.

On je izrazio nadu da će biti prilika i da oni ugoste članove SKUD-a "Boško Vujadin" i da će biti dobri domaćini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neeksplodirana naprava u Istočnoj Ilidži uklonjena na bezbjednu lokaciju Neeksplodirana naprava u Istočnoj Ilidži uklonjena na bezbjednu lokaciju
Sjećanje na Vidovdan 1994. godine u Srpskoj Ilidži Sjećanje na Vidovdan 1994. godine u Srpskoj Ilidži
Sutra neutralizacija eksplozivne naprave pronađene u koritu rijeke Željeznice Sutra neutralizacija eksplozivne naprave pronađene u koritu rijeke Željeznice
Najčitanije
 • Izvučeni dobitnici karata za koncert Dragane Mirković
  11h 52m
  0
 • U prvi razred osnovne škole u Kalinoviku upisano pet đaka
  8h 54m
  1
 • Nestao Neđo Cvijetinović
  1h 56m
  0
 • Konferencija beba u Rogatici – Pavle Bojat predsjednik (FOTO)
  3h 30m
  1
 • Prevoznici gase kamione zbog visokih cijena goriva
  11h 10m
  0