Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila Nacrt rebalansa budžeta

20.11.2019. 13:18
0
IZVOR: IS radio

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 15.155.000 KM. Nacrtom rebalansa budžeta poreski i neporeski prihodi planirani su u iznosu od 8.887.136 KM, što je povećanje u odnosu na planirani budžet za 323.636 KM ili za 3,78 odsto.

Primici od zaduživanja iznose, kao i planom budžeta, 5.286.500 KM u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada, a realizovani su 30. septembra.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je novinarima da i ovaj rebalans budžeta pokazuje da grad jako dobro upravlja budžetom i da su bili precizni prilikom njegovog planiranja.

Danas je raspravljano i o informaciji o stanju u srednjem obrazovanju i zaključeno je da je zabrinjavajuće to što je na području grada smanjen broj učenika u odnosu na period prije šest – sedam godina.

-Naravno da mi ne možemo uticati na demografska pitanja, ali možemo da razgovaramo o smjerovima i školama koje se nude na području grada - rekao je Vuković.

On je naveo da je najviše diskusije bilo o rješavanju pitanja izgradnje srednje škole na području Istočne Ilidže, za šta je grad izdvojio 250.000 KM.

Vuković je zadovoljan što je grad u ovoj poslovnoj godini kreditnim sredstvima riješio goruće pitanje deponije Krupačke stijene u Trnovu, koja je je pravila probleme.

Prema njegovim riječima, Skupština je danas usvojila Plan zaštite od požara za period od pet godina.

On je podsjetio da grad brine o zaštiti od požara na području svih šest opština, što je složen aparat koji mora da funkcioniše 24 časa svih 365 dana u godini.

Vuković je dodao da su odbornici danas donijeli odluku o sufinansiranju sa 200 KM promjene natpisa na istaknutim mjestima preduzetničkih radnji sa latinice na ćirilicu. Odluka se odnosi samo na samostalne radnje na području grada Istočno Sarajevo i isključivo na već postojeće radnje i istaknute natpise na latinici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    11h 35m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    11h 17m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    12h 11m
    4
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    9h 6m
    0
  • Tri žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana
    12h 48m
    1