Slava Hrama Svetog velikomučenika Georgija

16.11.2021. 08:33
0
IZVOR: Katera

Hram Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu danas proslavlja svoju krsnu slavu - Đurđic.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u 9.00 časova, a potom će uslijediti slavski obred, svečana litija oko ovog svetog hrama i slavski ručak.

Zemljište na kojem je sagrađen Hram Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima osveštao je vladika Grigorije 2000. godine, a temelje 2001. godine blaženopočivši mitropolit dabrobosanski Nikolaj. 

Hram je modifikovana kopija Stare crkve na Baščaršiji u Sarajevu, a osim centralnog oltara posvećenog svetom Georgiju, ima dva sporedna koji su posvećeni Svetom sveštenomučeniku Petru Dabrobosanskom i Svetom mučeniku Vukašinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sveta tajna Jeleosvećenja u Crkvi Svetog Georgija u Miljevićima Sveta tajna Jeleosvećenja u Crkvi Svetog Georgija u Miljevićima
Proslavljena ktitorska slava Manastira Sase (FOTO) Proslavljena ktitorska slava Manastira Sase (FOTO)
Hram Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima proslavio krsnu slavu Hram Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima proslavio krsnu slavu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    8h 49m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 4m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 55m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 22m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 14m
    0