Službenik Granične policije BiH priznao krivicu za primanje mita

21.03.2022. 11:00
1
IZVOR: Srpska.info

Službenik Granične policije BiH Dejan Ivaštanin priznao je krivicu za uzimanje 30 evra mita i nagodio se sa Tužilaštvom BiH da bude osuđen na šest mjeseci zatvora.

Sud BiH je optuženom izrekao i mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravosnažnosti presude.

Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne, neće se računati u ovaj period od tri godine.

Od optuženog se ujedno oduzima i primljeni dar u novčanom iznosu od 30 evra. Navedeni iznos optuženi je dužan uplatiti u korist budžeta BiH u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

– Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti- saopšteno je iz Suda BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ze ko 17.03.2023. 12:14
    Interesantno ,pravo na snimku se vidi njegov šef koji mu otima nivac iz ruke ,hrveći se sa njim i grleći a on svoje guzove skloni nema ga niti kao osumnjičeni ,niti kao optužen već zamislite kao svjedok događaja.
Povezane vijesti
Državljanin Turske uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja Državljanin Turske uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja
Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica
Svjedok na suđenju Buljubašiću i ostalima ispričao kako je napadnuto srpsko selo Svjedok na suđenju Buljubašiću i ostalima ispričao kako je napadnuto srpsko selo
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 26m
    0
  • Slani mafini
    22h 47m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 36m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    17h 5m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 35m
    0