Služen parastos za poginule borce iz Kasindola

03.07.2021. 10:26
0
IZVOR: Katera

Na Spomen-obilježju u Kasindolu danas je služen parastos poginulim borcima minulog otadžbinskog rata.

U okviru manifestacije ''Dani Kasindolskog bataljona'' vijence i cvijeće na spomen obilježje položili su predstavnici načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, predstavnici Boračke organizacije ''Ilidžanski borac'', predstavnici Ilidžanskog odbora, Mjesne boračke organizacije Kasindo, porodice poginulih boraca, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH, Organizacija starješina VRS, Udruženje veterana vojne policije i predstavnici MUP-a Republike Srpske.

Slika

Slobodan Maunaga, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije rekao je da ga raduje što je manifestacija "Dani Kasindolskog bataljona" iz godine u godinu sve masovnija.

- Na Spomen-obilježju u Kasindolu upisana su imena 99 boraca. Kao i svake godine, kulturnim i sportskim manifestacijama u okviru ''Dana Kasindolskog bataljona'' želimo da evociramo uspomene na one najteže dane i na taj način nikada ne zaboravimo našu braću, koja su položile živote za odbranu ovih prostora i Republike Srpske. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je svake godine sve veći broj mladih, koji su rođeni poslije rata, jer će oni u budućnosti nastaviti ovu tradiciju – rekao je Maunaga.

Nakon današnjeg parastosa, na spomen-obilježju u Kasindolu upriličen je prijem i ručak za porodice poginulih boraca.

U okviru manifestacije ''Dani Kasindolskog bataljona'', održavaju se još turniri u malom fudbalu za seniore i pionire, turnir u stonom tenisu, a tradicionalno je organizovan i pješaki pohod na Klanac, kotu na kojoj je bila prva linija odbrane i na kojoj su pale prve žrtve. 

Zatvaranje manifestacije planirano je za utorak u 22 časa, kada će se odigrati finalna utakmica 20. Memorijala ''Boško Vujadin'', nazvanom po poginulom komandantu Kasindolskog bataljona Vojske Republike Srpske. 

Komentari 0
Povezane vijesti
O spomen-ploči u Kasindolu O spomen-ploči u Kasindolu
Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
Bombardovanje bolnice u Kasindolu 1995. godine Bombardovanje bolnice u Kasindolu 1995. godine
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 32m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 16m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 29m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 43m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 35m
    0